O nama

Advokatska kancelarija Bandović

Advokat, Dr. sci. Sanjin Bandovic

C U R R I C U L U M V I T A E
Rođen 26.06.1976. godine u Sarajevu, osnovnu i srednju školu završio u Živinicama. Diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu 1999.godine.
Magistrira u 2007.godini i doktorirao u 2012.godini na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Obavljao funkcije pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Živinice i sudije krivičara u Općinskom sudu u Živinicama.
Od 2009.godine radi kao advokat sa sjedištem Advokatske kancelarije u Živinicama. Aktivno govori engleski jezik. Autor više knjiga i naučnih radova.

GODINE ISKUSTVA I TRADICIJE

Kroz priznatu karijeru u pravosuđu obavljanjem funkcija pravobranioca i sudije krivičara, Dr. sci.Sanjin Bandović i Hasan Bandović kao jedan od najpriznatijih pravnika u Bosni i Hercegovini kroz 40 godišnju karijeru rada u državnim organima uprave u oblasti imovinskog prava i upravnog prava, Advokatska kancelarija „BANDOVIĆ“ ima za cilj poštovanje ljudskih prava i uspostavljenje vladavine prava ( rule of law).

Kroz priznatu karijeru u pravosuđu obavljanjem funkcija pravobranioca i sudije krivičara, Advokatska kancelarija „BANDOVIĆ“ ima za cilj poštovanje ljudskih prava i uspostavljenje vladavine prava.

Pravna sigurnost klijenata i „hrabrost za istinu“ kako je rekao Ciceron, predstavlja poslovni moto ove pravne kancelarije.

Tradicija, profesionalizam i kvalitet su odlike Advokatske kancelarije BANDOVIĆ. Advokatska kancelarija BANDOVIĆ se bavi nezavisnom profesionalnom djelatnosti u pružanju profesionalnih pravnih usluga.